4 tips om een kater te voorkomen

4 tips om een kater te voorkomen

Na een avond gezellig feesten word je de volgende ochtend liever niet met een bonzend hoofd wakker. Gelukkig zijn er manieren om een kater te voorkomen, zonder dat je je geliefde avond stappen ervoor op hoeft te geven. Met de volgende anti-kater tips is de kans dat jij de volgende ochtend fris en fruitig wakker wordt een stuk waarschijnlijker!

Ga voor pre-pasta in plaats van post-Big Mac

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je om 3 uur 's nachts in de lange rij bij de McDonald's staat, omdat je echt NU die Big Mac en middelgrote friet nodig hebt? Een grote fabel die de wereld uit geholpen moet worden is dat een vette maaltijd na het eten de kater minimaliseert. Het enige wat daarmee geminimaliseerd wordt is je vreetkick en het bedrag op je bankrekening. Als het je doel is om van die beruchte kater af te komen, kun je het beste vóór het drinken een stevige maaltijd nuttigen. Een volle maag zorgt er namelijk voor dat de alcohol niet gelijk in je bloedstroom belandt. Een absolute winner dinner voor een avond stappen is een bord (of twee) van je favoriete pasta recept.

Ter voorbereiding: Eet gezond en drink voldoende water

Zorg dat je je in de middag al voorbereid op de mooie avond die gaat komen. Eet voldoende fruit en groente en geef je lichaam een extra boost door een multivitamine supplement te nemen. Het is belangrijk dat je lichaam fit is voordat je gaat drinken en dat je vitamines goed zijn aangevuld tot een normaal niveau. Je lichaam verbruikt tijdens het nuttigen van alcohol namelijk mineralen om de giftige stoffen te neutraliseren. Ook is het belangrijk dat je de hele dag door voldoende water drinkt. Het kan helpen als je met jezelf afspreekt dat je voor je de deur uit gaat minstens een 1,5 liter fles water hebt gedronken.

Tijdens: wissel alcohol af met water

Hoe lastig het ook mag zijn, probeer tijdens het stappen zo lief mogelijk voor je lichaam te zijn. Probeer niet teveel verschillende soorten alcohol door elkaar te drinken en geef je lichaam de tijd om je drankje te verwerken voordat je meteen een nieuw glas besteld. Spreek met jezelf af dat je na elk glas alcohol een glas water drinkt. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit, en als je tegelijkertijd staat te zweten en te dansen in een volle club gaat het alleen maar sneller. Geen zin om steeds die leuke barman/vrouw lastig te vallen voor een glas kraanwater? Leer jezelf dan de gewoonte aan om iedere keer dat je naar het toilet gaat water uit de kraan drinkt. Drink zoveel water tot je voelt dat je maag vol begint te geraken. Geen zorgen, na 5 minuten zal het gezakt zijn en kun je weer lekker verder dansen en sjansen!

De juiste nazorg

De volgende ochtend is het belangrijk dat je extra goed voor je lichaam zorgt. Probeer zo lang mogelijk uit te slapen, ook al laat je ritme dat misschien niet toe. Je zult je een stuk beter voelen als je voldoende slaap hebt gepakt. Vermijd koffie, ook al voel je je vermoeid. Koffie droogt je lichaam namelijk uit en dat is niet wat je wilt na een avond drinken. Eet gezond en drink de hele dag door water en kruidenthee. Maak een groene smoothie voor jezelf, bak of kook een eitje. Voel je je toch een beetje uitgeleefd? Gun het jezelf om goed uit te rusten en zorg goed voor jezelf. Je zult merken dat je er binnen no-time weer boven op bent!

Drink met mate

Met bovenstaande tips zul je snel merken dat je je beter voelt na een avond stappen. We denken er niet altijd aan, maar het is zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Alcohol is leuk, maar ook giftig en de effecten ervan mogen nooit onderschat worden. Het is een cliché uitspraak, maar niets is minder waar: geniet, maar drink met mate. Heb je het idee dat jij (of iemand in je omgeving) het alcohol gebruik niet helemaal onder controle hebt? Schroom niet en vraag om alcoholhulp.

 

Geef een reactie

Back To Top